1 Kasım 2013 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI
 
100 gr. kuru mercimekte ;
 
* 340 kalori, 24.7 gr. protein, 22 gr. karbonhidrat, 0 kolesterol, 1,1 gr. yağ, 1,5 gr. lif: 145 mgr. fosfor; 79 mgr. kalsiyum; 6,8 mgr. demir; 6,8 mgr. sodyum; 370 mgr. potasyum; 60 IU A vitamini; 0,37 mgr. B1 vitamini; 0,32 mgr. B2 vitamini; 2 mgr. B3 vitamini ve yüksek oranda folik asit olduğunu biliyormuydunuz ?

Malzemeler :
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5-7 su bardağı kadar su
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz, yağ ( arzu ederseniz)
  • Bir tatlı kaşığı salça
 Nasıl Pişirilir ?

             Öncelikle bu çorbanın bereketli olduğunu bilmenizi isterim.Pişirdikten sonra tekrar tekrar su katıp pişirebileceğiniz bir çorbadır.

            Yıkadığınız mercimekleri  ve 4-5 parçaya böldüğünüz soğanınızı tencerenin içine koyun ; ardından da su katarak tencerenin ağzı açık kalacak şekilde orta ateşte pişirin.5 dk. sonra suyun üstünde biriken köpükleri alarak mercimekler lapa olana kadar  pişirmeye devam edin.

            Daha sonra salçanızı bir su bardağına koyun ve üzerine su ekleyerek salçayı seyrelttikten sonra tencerenin içine boşaltıp tuzunuda ekleyerek karıştırın.Soğanları parçalamak için blanderdan geçirdikten sonra servise hazır hale gelmiş olacaktır.

Afiyet Olsun ...

NOT :  Pişirirken çorbanızın sulu kaldığını düşünüyorsanız veya daha çeşitli olmasını istiyorsanız bir orta boy patatesle birlikte pırasa,havuç gibi sebzeleri de soğanı koyarken tencerenize ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder