4 - 6 KİŞİLİK
100 gr m. köftede ;
Karbonhidrat (g)-33.28, Protein (g)-8.37, Yağ (g)-9.14, Kolestrol
(mg)-0.00, Sodyum (mg)-43.00, Potasyum (mg)-491.94, Calsium-57.37, Vitamin A-118.56,
Vitamin C-20.86, Demir-3.71 olduğunu biliyor muydunuz ?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 demet taze soğan
- 1 adet iri soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz , karabiber,pul biber, sıvı yağ
- Sıcak su elde etmek için suyu tencerede kaynatın.
- Kaynayan suya yıkanmış mercimekleri katın ve su çekilene kadar pişirin.
- Lapalaşmış mercimeğe bulguru ekleyip karıştırın.
- İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanları tencereye koyun.
- Salçanızı,tuzu,bir cimdik karabiber ve pul biber ; en son olarak tavada pembeleşene kadar yağda kavurduğunuz soğanı da ( soğanları küp küp doğrayın) tencereye koyup tüm malzemeleri karıştırın.
- Elinizle şekillendirin.Servise hazırdır.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder