18 Kasım 2013 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ  
4 - 6 KİŞİLİK

100 gr m. köftede ;
Karbonhidrat (g)-33.28, Protein (g)-8.37, Yağ (g)-9.14, Kolestrol (mg)-0.00, Sodyum (mg)-43.00, Potasyum (mg)-491.94, Calsium-57.37, Vitamin A-118.56, Vitamin C-20.86, Demir-3.71 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler :

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz , karabiber,pul biber, sıvı yağ
Yapılışı :

  • Sıcak su elde etmek için suyu tencerede kaynatın.
  • Kaynayan suya yıkanmış mercimekleri katın ve su çekilene kadar pişirin.
  • Lapalaşmış mercimeğe bulguru ekleyip karıştırın.
  • İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanları tencereye koyun.
  • Salçanızı,tuzu,bir cimdik karabiber ve pul biber ; en son olarak tavada pembeleşene kadar yağda kavurduğunuz soğanı da ( soğanları küp küp doğrayın) tencereye koyup tüm malzemeleri karıştırın.
  • Elinizle şekillendirin.Servise hazırdır.
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder