100 gr bulgurda ;
Enerji (kal) 354 Karbonhidrat (g) 78,2 Protein (g) 11,8 Yağ (g) 1,3 Posa (lif) (g) 1,3 Potasyum (mg) 315 Kalsiyum (mg) 36 Fosfor (mg) 310 Demir (mg) 4,5 B1 Vitamini (mg) 0,2 B2 Vitamini (mg) 0,1 Niasin (mg) 5 Kolesterol (mg)
olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
- 1,5 - 2 su bardağı bulgur
- 3 - 4 su bardağı sıcak su
- Bir adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz , sıvı yağ
Nasıl Pişirilir ?
Bir çok mutfakseverler bulgurun yıkandığında lezzetinin de suyla beraber gittiğini söyler. Ben buna katılmamakla birlikte hijyenik olduğunu da düşünmüyorum.
- Bulgurun grimsi suyunu çıkarana dek yıkadıktan sonra sığ tencerenize ( halk arasında pilav tenceresi de denir) koyun.
- Küp doğradığınız domatesleri bulgurun üzerine yayıp, bir çay kaşığı kadar tuzu ve lezzet vermesi adına bir yemek kaşığı kadar yağınızı da gezdirdikten sonra sıcak suyun içine salçayı katarak seyrelttiğiniz karışımı da en son olarak ekleyerek orta ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde bulgurun suyu çekene değin pişirmeye devam edin.
- Pilav suyunu iyice çektikten sonra kaşıkla karıştırıp tencerenin ağzını kapatarak 5 dk. kadar dinlenmesini bekleyin.
Çok kolaymış değil mi?
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder