MANTAR YEMEĞİ 4-5 KİŞİLİK
100 gr. mantarda ;
Karbonhidrat (g) - 0.56
Protein (g) - 2.74
Yağ (g) - 0.24
Kolestrol (mg) - 0.00
Sodyum (mg) - 8.00
Potasyum (mg) - 422.00
Calsium - 11.00
Vitamin A - 2.00
Vitamin C - 4.90
Demir - 1.19 olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
- 1 kg mantar
- 2 iri soğan
- Yarım çay bardağı kadar pirinç
- Bir çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Tuz , Kuru nane
- Yıkanmış mantarları iri halde küp küp doğrayın.( mantarın kararmasını istemiyorsanız doğradıktan sonra üzerlerine limon sıkabilirsiniz fakat yemeğin biraz ekşimsi olmasına neden olur.)
- Küp küp doğradığınız soğanlarınızı yağınızı koyduğunuz tencerede pembeleşene kadar kavurun.
- Daha sonra mantarlarınızı tencereye ekleyip suyunu salıp çekmeye başlayana dek soğanlarla kavurmaya devam edin.
- Suyunu çeken mantarların üzerine salçayı ekleyip iyice harmanlayın.
- Yıkadığınız pirinçleri ve tuzu ekleyin.
- Yemeğin suyunu katıp kısık ateşte su çekilene kadar ( pilav yapar gibi düşünün ) pişirmeye devam edin.
- Servise yakın zamanda da üzerine nane serpin.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder