10 Kasım 2013 Pazar


MANTAR YEMEĞİ           4-5 KİŞİLİK

100 gr. mantarda ;

Karbonhidrat (g) - 0.56
Protein (g) - 2.74
Yağ (g) - 0.24
Kolestrol (mg) - 0.00
Sodyum (mg) - 8.00
Potasyum (mg) - 422.00
Calsium - 11.00
Vitamin A - 2.00
Vitamin C - 4.90 
Demir - 1.19 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler : 

  • 1 kg mantar
  • 2 iri soğan
  • Yarım çay bardağı kadar pirinç
  • Bir çorba kaşığı salça 
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz , Kuru nane
Yapılışı :

  • Yıkanmış mantarları iri halde küp küp doğrayın.( mantarın kararmasını istemiyorsanız doğradıktan sonra üzerlerine limon sıkabilirsiniz fakat yemeğin biraz ekşimsi olmasına neden olur.)
  • Küp küp doğradığınız soğanlarınızı yağınızı koyduğunuz tencerede pembeleşene kadar kavurun.
  • Daha sonra mantarlarınızı tencereye ekleyip suyunu salıp çekmeye başlayana dek soğanlarla kavurmaya devam edin.
  • Suyunu çeken mantarların üzerine salçayı ekleyip iyice harmanlayın.
  • Yıkadığınız pirinçleri ve tuzu ekleyin.
  • Yemeğin suyunu katıp kısık ateşte su çekilene kadar ( pilav yapar gibi düşünün ) pişirmeye devam edin.
  • Servise yakın zamanda da üzerine nane serpin.
Afiyet olsun ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder