100 gr. pazıda ;
Karbonhidrat
(g)-2.30 , Protein (g)-2.13 , Yağ (g)-0.30 , Kolestrol (mg)-0.00 , Sodyum (mg)-80.00
, Potasyum (mg)-376.00 , Calsium-103.00 , Vitamin A-588.00 , Vitamin C-38.00 , Demir-2.70
olduğunu biliyor muydunuz ?
- 2 demet pazı
- 1 kase süt
- Bir kase tulumba peyniri
- 1 kilo
- 1 tane yumurta
- Sıvı yağ , tuz
- Fırını 180 - 200 dereceye getirin.
- Yağladığınız tepsiye ikiye böldüğünüz bir yufkayı gelişigüzel yayıp 1 - 2 çorba kaşığı sıvı yağı süt karışımını gezdirin.
- Üzerine 1 yufka koyup aynı işlemi bir daha yapın.
- Yıkayıp doğradığınız ( nasıl isterseniz öyle kesin ) pazıya peyniri ekleyip karıştırın.(tuzsuz gelirse burada tuz ekleyebilirsiniz).
- Yufkayı tekrar bölüp pazının üzerine yayın ve üzerine karışımın yarısını serpin.
- 1 adet yufkayı tekrar ikiye bölüp pazının üstünü serin; tekrar karışımın geri kalanını yayın.
- Kalan yufkaları da yarıya bölüp pazının üzerini kapatın.(elle bastırmanıza gerek yok).
- Yumurtayı çırpıp fırcayla tepsinin üzerine sürüp fırına koyun.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder