15 Kasım 2013 Cuma

PAZI BÖREĞİ         10 KİŞİLİK
100 gr. pazıda ;

Karbonhidrat (g)-2.30 , Protein (g)-2.13 , Yağ (g)-0.30 , Kolestrol (mg)-0.00 , Sodyum (mg)-80.00 , Potasyum (mg)-376.00 , Calsium-103.00 , Vitamin A-588.00 , Vitamin C-38.00 , Demir-2.70 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler :
  • 2 demet pazı
  • 1 kase süt
  • Bir kase tulumba peyniri 
  • 1 kilo 
  • 1 tane yumurta
  • Sıvı yağ , tuz
Yapılışı :
  • Fırını 180 - 200 dereceye getirin.
  • Yağladığınız tepsiye ikiye böldüğünüz bir yufkayı gelişigüzel yayıp 1 - 2 çorba kaşığı sıvı yağı süt karışımını gezdirin.
  • Üzerine 1 yufka koyup aynı işlemi bir daha yapın.
  • Yıkayıp doğradığınız ( nasıl isterseniz öyle kesin ) pazıya peyniri ekleyip karıştırın.(tuzsuz gelirse burada tuz ekleyebilirsiniz).
  • Yufkayı tekrar bölüp pazının üzerine yayın ve üzerine karışımın yarısını serpin.
  • 1 adet yufkayı tekrar ikiye bölüp pazının üstünü serin; tekrar  karışımın geri kalanını yayın.
  • Kalan yufkaları da yarıya bölüp pazının üzerini kapatın.(elle bastırmanıza gerek yok).
  • Yumurtayı çırpıp fırcayla tepsinin üzerine sürüp fırına koyun.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder