4-5 KİŞİLİK
100 gr patateste ; (haşlanmış)
93 kalori; 2,6 gr. protein; 21,2 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,6 gr. lif; 65 mgr. fosfor; 9 mgr. kalsiyum; 0,7 mgr. demir; 4 mgr. sodyum; 503 mgr. potasyum; 23 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,1 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 1.7 mgr. B3 vitamini ve 20 mgr. C vitamini olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
- 4 - 5 adet irice patates
- 100 gr. kadar kıyma
- 1 adet iri soğan
- 5-6 su bardağı su
- Bir yemek kaşığı salça
- Tuz , kuru nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Küp küp doğradığınız soğanınızı içine sıvı yağı koyduğunuz tencereye ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
- Pembeleşen soğanların üzerine kıymanızı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kıyma suyunu salıp çektikten sonra salçanızı ve en son olarak patatesleri de ekleyerek yaklaşık 5 dk. ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Tüm malzemeler harmanlanınca üzerine suyunu ve tuzu ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatarak veya yarı açık bırakarak patatesler çatala geldiğinde ayrılana kadar orta ateşte pişirin.
- Pişen yemeğin altını kapattıktan sonra bir tutam kuru naneyi de eklemeyi unutmayın.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder