100 gr .beyaz lahanada ;
Karbonhidrat (g)-4.16, Protein (g)-1.37 , Karbonhidrat (g)-4.16 , Yağ
(g)-0.20 , Kolestrol (mg)-0.00 , Sodyum (mg)-12.00 , Potasyum (mg)- 208.00 , Calsium-46.00
, Vitamin A-12.00 , Vitamin C-45.80 , Demir-0.50 olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
- Küçük boy beyaz lahana ( orta boy ise yarısı )
- 100 gr. dana kıyma
- 2 adet iri soğan
- 3-4 su bardağı su
- Bir çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz , Kuru nane
- Lahanayı parmak kalınlığında çay kaşığı boyunda doğrayın.( sert yerleri daha küçük olabilir. )
- Fırın tepsinize kıydığınız lahanayı koyun ve 1-2 çorba kaşığı tuz serperek yumuşaması için 3-4 dk. ovun. Lahananın sulandığını göreceksiniz.
- Lahananın fazla tuzunu almak için süzgece koyup sudan geçirin.
- Küp küp doğradığınız soğanlarınızı tencerenin içine önceden koyduğunuz yağa katın ve kavurun.
- Yumuşayan soğanlara kıymanızı ekleyin ve kıyma suyunu salana kadar kavurmaya devam edin.
- Salçanızı da ekleyip harmanlayın.
- En son olarak lahananızı da tencereye katıp 3-4 dk. ara ara karıştırarak pişirin.
- Yemeğin suyunu ekledikten sonra tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateşte su iyice çekilene kadar pişirin.
- Arzu ederseniz servisten önce kuru ya da taze nane / pulbiber üzerine serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder