12 Kasım 2013 Salı

KABUSKA          4 - 5 KİŞİLİK
100 gr .beyaz lahanada ;
Karbonhidrat (g)-4.16,  Protein (g)-1.37 , Karbonhidrat (g)-4.16 , Yağ (g)-0.20 , Kolestrol (mg)-0.00 , Sodyum (mg)-12.00 , Potasyum (mg)- 208.00 , Calsium-46.00 , Vitamin A-12.00 , Vitamin C-45.80 , Demir-0.50 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler : 

  • Küçük boy beyaz lahana ( orta boy ise yarısı )
  • 100 gr. dana kıyma
  • 2 adet iri soğan
  • 3-4 su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz , Kuru nane
Yapılışı : 
  • Lahanayı parmak kalınlığında çay kaşığı boyunda doğrayın.( sert yerleri daha küçük olabilir. )
  • Fırın tepsinize kıydığınız lahanayı koyun ve 1-2 çorba kaşığı tuz serperek yumuşaması için 3-4 dk. ovun. Lahananın sulandığını göreceksiniz.
  • Lahananın fazla tuzunu almak için süzgece koyup sudan geçirin.
  • Küp küp doğradığınız soğanlarınızı tencerenin içine önceden koyduğunuz yağa katın ve kavurun.
  • Yumuşayan soğanlara kıymanızı ekleyin ve kıyma suyunu salana kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçanızı da ekleyip harmanlayın.
  • En son olarak lahananızı da tencereye katıp 3-4 dk. ara ara karıştırarak pişirin.
  • Yemeğin suyunu ekledikten sonra tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateşte su iyice çekilene kadar pişirin.
  • Arzu ederseniz servisten önce kuru ya da taze nane / pulbiber üzerine serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder