7-8 KİŞİLİK
Kabarma garantili :)
100 gr. kekte ;
Karbonhidrat
(g)- 48.14, Protein (g)- 6.11 , Yağ (g)-25.71 , Kolestrol (mg)- 80.81 , Sodyum
(mg)- 188.52 , Potasyum (mg)-110.44 , Calsium-35.38 , Vitamin A-207.92 , Vitamin
C-0.06 , Demir-1.23 olduğunu biliyor
muydunuz ?
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Fırını 170 dereceye getirin.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sütü,yağı,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Elediğiniz unu ve kakaoyu karışıma ekleyip yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edin.
- Her yerini yağladığınız borcama veya kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında 40 dk. pişirin.
- 40 dk. sonra kekinizin piştiğini anlamak için kürdan / çatalı kekinize batırın.Karışım yapışmıyorsa kekiniz olmuş demektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder