16 Kasım 2013 Cumartesi

KAKAOLU KEK   
7-8 KİŞİLİK
Kabarma garantili :)

100 gr. kekte ;
Karbonhidrat (g)- 48.14, Protein (g)- 6.11 , Yağ (g)-25.71 , Kolestrol (mg)- 80.81 , Sodyum (mg)- 188.52 , Potasyum (mg)-110.44 , Calsium-35.38 , Vitamin A-207.92 , Vitamin C-0.06 , Demir-1.23 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı : 
  • Fırını 170 dereceye getirin.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Sütü,yağı,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Elediğiniz unu  ve kakaoyu karışıma ekleyip yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Her yerini yağladığınız borcama veya kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında 40 dk. pişirin. 
  • 40 dk. sonra kekinizin piştiğini anlamak için kürdan / çatalı kekinize batırın.Karışım yapışmıyorsa kekiniz olmuş demektir.
Not : 40 dakikadan önce kesinlikle fırını açmayın kekin kabarmasını önler.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder