100 gr. tavukta ;
K.Kalori-110 , Protein(gr.)-20.6 , Yağ Toplam(gr.)-3.1 , Yağ
Doymamış(gr.)-0.6 , Karbonhidrat(gr.)- 0 , Kolesterol(mg.)-75 , Kals.(mg.)-15 ,
Demir(mg.)-1.8 , A(mg.)- 0 , C(mg.)-0 olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
- 4 adet but ( tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz.)
- 7-8 bardak su
- Bir yemek kaşığı salça
- Tencereye suyu ve butları koyun.
- Butları kısık ateşte tencerenin ağzı yarı açık kalacak şekilde 20 dk. kaynatın. ( daha sonra fırına atılacağı için etler çatala gelene değin pişirmenize gerek yok )
- Ara ara suyun üzerinde biriken köpükleri alın.
- Kaynattığınız butları tepsiye koyarak önceden 200 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin.
- 30-40 dk fırın kapağını açmayın.
- Nar gibi kızaran butların üzerine su ile karıştırılmış salçanızı - koyu kıvamlı olmalı - fırçayla sürün.
- Kapattığınız fırınınıza tekrar yerleştirin. Fırının kendi sıcaklığı yetecektir.
- 7-10 dk arası beklettikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder