11 Kasım 2013 Pazartesi

FIRINDA BUT      4 - 5 KİŞİLİK

100 gr. tavukta ;
K.Kalori-110 , Protein(gr.)-20.6 , Yağ Toplam(gr.)-3.1 , Yağ Doymamış(gr.)-0.6 , Karbonhidrat(gr.)- 0 , Kolesterol(mg.)-75 , Kals.(mg.)-15 , Demir(mg.)-1.8 , A(mg.)- 0 , C(mg.)-0 olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler :
  • 4 adet but ( tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz.)
  • 7-8 bardak su
  • Bir yemek kaşığı salça
Yapılışı :
  • Tencereye suyu ve butları koyun.
  • Butları kısık ateşte tencerenin ağzı yarı açık kalacak şekilde 20 dk. kaynatın. ( daha sonra fırına atılacağı için etler çatala gelene değin pişirmenize gerek yok )
  • Ara ara suyun üzerinde biriken köpükleri alın.
  • Kaynattığınız butları tepsiye koyarak önceden 200 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin.
  • 30-40 dk fırın kapağını açmayın.
  • Nar gibi kızaran butların üzerine su ile karıştırılmış salçanızı -  koyu kıvamlı olmalı - fırçayla sürün.
  • Kapattığınız fırınınıza tekrar yerleştirin. Fırının kendi sıcaklığı yetecektir.
  • 7-10 dk arası beklettikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder