7 Kasım 2013 Perşembe

İSTAVRİT TAVA

100 gr. istavritte ;
Karbonhidrat (g)-0.00, Protein (g)-20.07, Yağ (g)-5.60, Kolestrol (mg) 47.00,Sodyum (mg)-100.00,Potasyum (mg)-330.00, Calsium-15.00, Vitamin A-40.00, Vitamin C-1.00, Demir-1.00  olduğunu biliyor muydunuz ?

Malzemeler : 
  • 1 kilo istavrit
  • 1 su bardağı un
  • 2 - 3 su bardağı kadar sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı :
  • Tavanıza sıvı yağınızı dökün.
  • Yüksek ateşte yağınızı kızdırın.
  • Tavanız ısınırken unu bir kaba koyup üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyerek harmanlayın.
  • Temizlenmiş balıkları una bulayın.
  • Tavanızda ki yağ hareketlendiğinde yağ kızmış demektir ve unlanmış balıklarınızı tavaya sıralı olarak yerleştirin.
  • Balıklar gevrekleşene  ( çıtır çıtır olmalı ) kadar pişirin - her yüzü 3-4 dk. pişirmeniz yeterli - 
  • Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder