100 gr. istavritte ;
Karbonhidrat (g)-0.00, Protein (g)-20.07, Yağ (g)-5.60, Kolestrol (mg) 47.00,Sodyum (mg)-100.00,Potasyum (mg)-330.00, Calsium-15.00, Vitamin A-40.00, Vitamin C-1.00, Demir-1.00 olduğunu biliyor muydunuz ?
Malzemeler :
Yapılışı :
- Tavanıza sıvı yağınızı dökün.
- Yüksek ateşte yağınızı kızdırın.
- Tavanız ısınırken unu bir kaba koyup üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyerek harmanlayın.
- Temizlenmiş balıkları una bulayın.
- Tavanızda ki yağ hareketlendiğinde yağ kızmış demektir ve unlanmış balıklarınızı tavaya sıralı olarak yerleştirin.
- Balıklar gevrekleşene ( çıtır çıtır olmalı ) kadar pişirin - her yüzü 3-4 dk. pişirmeniz yeterli -
- Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder