30 Ekim 2013 Çarşamba

SALÇALI MAKARNA 

Hem ucuz hem doyurucu hem de çabuk olmasıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezidir makarna...
Makarna,gerek öğrenciler gerekse çalışan ve evli hanımları için baştacıdır; KURTARICIDIR.
Son yıllarda da bir " Soslu " makarna modası malum hepimiz biliyoruz ki herkesin dilinde...
Bugün de bu soslu makarnaların "ata"sını paylaşacağım.Herkesin bildiği ama herkesin lezzetlendiremediği salçalı makarnayı gelin beraber yapalım.

KİLERİMDE NE OLMALI ?
  • Bir paket burgu makarna 
  • Bir yemek kaşığı dolusu salça ( biber - domates damak tadınıza göre)
  • 1,5- 2 lt su , tuz , sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane ( işin püfü :)  
NASIL PİŞİRSEK ?

           İlk önce suyu tencereye döküp ocağa koyun.Tencerenin ağzını kapatmadan - ki su taşar - kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suyun içine makarnanızı dökün ve bir yemek kaşığı kadar da içine yağ koyup - yapışmaması için -  karıştırın.2 çay kaşığı  kadar burada tuz ekleyebilirsiniz.10 dk. kadar makarnanızı kaynatın ; arzunuza göre daha yumuşak isterseniz -ki ben tercih etmiyorum - birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.Ardından pişirdiğiniz makarnanızı bir süzgeç yardımıyla süzün.Boşalan tencerenizin içine 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve arkasından da salçanızı ekleyin ve salçanızı yağda yedirecek şekilde karıştırın.Süzdüğünüz makarnanızı da tencereye döküp iyice harmanlayın.En son ve en lezzet veren nanenizi de üstüne serperek tekrar karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder