Not: Benim gibi düdüklü tencere kullanmaktan çekinenler için ideal bir tariftir.
MALZEMELER :
- 1 veya 2 adet orta boy soğan
- 2,5 - 3 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
- Bir yemek kaşığı biber/domates salçası
- 100 gr kadar kuşbaşı kırmızı et
- Su , tuz, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
NASIL YAPARIZ ?
Öncelikle akşamdan ıslattığınız nohutları süzüp derin bir tencerede sade olarak pişiriyoruz (nohutun daha çabuk pişmesi için). Ayrı bir tencereye sadece kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz ve etin kendi yağı tencereye çıkacak şekilde karıştırarak hafif kavurun.Etlerin üstü kızarmaya başladığında üstüne sıcak su ekleyip (nohutlarının hacminin 2 katından biraz fazla olmak kaydıyla sıcak su) yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.
Daha sonra pişen nohutlarımızın suyunu süzün ve aynı tencereyi tekrar ocağa koyup sıvı yağı ekleyin (yağı çok kızdırmayın).Küp küp doğradığınız soğanları tencereye katın ve pembeleşinceye kadar kavurun ve üstünede salçanızı ekleyip karıştırmaya devam edin.Karışımın üstüne de nohutlarınızı ve etlerinizi koyun ve iyice birbirine geçene kadar karıştırın.En son olarakta kaynattığınız et suyunuda tencereye ekleyerek kısık ateşte nohutlar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder