![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcuZPFSVqNXCtAUxb0bZuH3tBWEaU1RLZ8TTjaD8rAD8TYDKZ75iI3Q8rAh-qF88P6UMhhEIe4ze-kXVnpGU0lSTGcW3g93tgopruormeDh4SVW72NUrhw0AGhcM4IoIFK5eKLltsg3Xc/s1600/20131129_185758.jpg)
Karnabaharın Faydaları ;
- Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
- Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcıdır.
- Kabızlığı gidericidir ve idrar söktürür.
- Gastrit ve mide ülserine karşı faydalıdır.
- Kolesterolü düşürür.
- Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir.
Malzemeler :
- Orta boy karnabahar
- 3-4 adet havuç
- 100 gr. dana kıyma
- 1 adet irice soğan
- Salça,tuz,sıvı yağ
- Karnabaharın kök kısmını kesin.Diğer kısımları ( küçük ağaç gibi düşünün ) zedelemeden birbirlerinden ayırıp yıkayın.
- Kazıdığınız havuçları,serçe parmağı genişliğinin yarısı kalınlıkta kesin.
- Tencerede ısıttığınız 2 kaşık sıvı yağın içine küp doğradığınız soğanı,havuçları katın ve iyice kavurun.
- Havuçların rengi değişince kıymayı da ekleyin,karıştırın.
- Kıymanın da rengi değişince 1 yemek kaşığı salçayı malzemelerle iyice alt-üst edin.
- Son olarak karnabaharı tencereye ekleyip harmanlayın.
- 2 dk. kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
- Ardından 3 su bardağı su ve 1 cimdik tuz ilave edin.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder