1 Aralık 2013 Pazar

KARNABAHAR YEMEĞİ   4-5 KİŞİLİK

Karnabaharın Faydaları ;

  • Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. 
  • Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcıdır.
  • Kabızlığı gidericidir ve idrar söktürür.
  • Gastrit ve mide ülserine karşı faydalıdır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir.

Malzemeler :

  • Orta boy karnabahar
  • 3-4 adet havuç
  • 100 gr. dana kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • Salça,tuz,sıvı yağ
Yapılışı :

  • Karnabaharın kök kısmını kesin.Diğer kısımları ( küçük ağaç gibi düşünün ) zedelemeden birbirlerinden ayırıp yıkayın.
  • Kazıdığınız havuçları,serçe parmağı genişliğinin yarısı kalınlıkta kesin.
  • Tencerede ısıttığınız 2 kaşık sıvı yağın içine küp doğradığınız soğanı,havuçları katın ve iyice kavurun.
  • Havuçların rengi değişince kıymayı da ekleyin,karıştırın.
  • Kıymanın da rengi değişince 1 yemek kaşığı salçayı malzemelerle iyice alt-üst edin.
  • Son olarak karnabaharı tencereye ekleyip harmanlayın.
Not: Karnabaharları ezmeyin ; tencerenin altından üste doğru karıştırın.

  • 2 dk. kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
  • Ardından 3 su bardağı su ve 1 cimdik tuz ilave edin.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder