14 Aralık 2013 Cumartesi

SÜTSÜZ İRMİK HELVASI 
9 - 10 KİŞİLİK

İrmiğin Faydaları :

  • Protein, karbonhidrat ve enerji içeriğiyle bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
  • Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır, bu özelliğiyle diyabet ve insülin direnci durumlarında kullanımı beyaz una kıyasla daha uygundur.www.hurriyetaile.com

Malzemeler :

  • 2 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı,mısır özü veya ayçiçek yağı olabilir)
Üzeri İçin ;
  • Fındık,fıstık,ceviz ... (damak tadınız neyi isterse ! ) 
Yapılışı :
  • Su ve şekeri bir kapta karıştırın.Şekerin erimesi gerekir.
  • Sığ bir tencereye - pilav tenceresi dediğimiz tencere - yağı dökün ve ocağa alın.
  • İçine irmiği ekleyin ve ara vermeden kahverengini alana kadar karıştırarak pişirin
  • İrmiğin rengi istediğimiz kıvama geldiğinde ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
  • Sıcağa temas edeceği için suyun fokurdaması sizi korkutmasın doğru yoldasınız :)
  • Su çekilene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • İrmik,tencerede yalnız başına kaldığında ocaktan alıp servis için soğumaya bırakın.
  • Servis öncesi üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder