16 Aralık 2013 Pazartesi

KIYMALI BÖREK 
8-10 KİŞİLİK

Malzemeler :

  • 3 adet yufka
  • 300 gr. dana kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber,pulbiber,tuz,sıvı yağı
Yapılışı :
  • Küp küp doğradığınız soğanları 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve ara ara karıştırarak ezmeden kavurmaya devam edin.
  • Bir cimdik tuz,istediğiniz acılıkta olması için karabiber,pulbiber ekleyin.
  • Yufkaları üst üste koyun ve tam ortadan ikiye bölün.
  • Yarım daire olan yufkaların içine fırçanın ucuyla sıvı yağ gezdirin.
  • Yufkanın düz kısmına ince şerit haline harcınızı yerleştirip yuvarlayın ve yufkayı içe doğru kıvırın.
  • Yağladığınız tepsinin ortasına yerleştirin.Daha sonra ki yufkaları da tepsinin ortasına koyduğunuz yufkanın etrafına sararak tepsiyi doldurun.
  • Çırpttığınız yumurtayı  fırçayla böreğin üzerine sürün.Arzu ederseniz çörek otu serpebilirsiniz.
  • Daha önceden 170 derecelik ısıttığınız fırında 30-40 dk.üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder