8-10 KİŞİLİK
Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 300 gr. dana kıyma
- 2 büyük soğan
- 1 adet yumurta
- Karabiber,pulbiber,tuz,sıvı yağı
Yapılışı :
- Küp küp doğradığınız soğanları 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve ara ara karıştırarak ezmeden kavurmaya devam edin.
- Bir cimdik tuz,istediğiniz acılıkta olması için karabiber,pulbiber ekleyin.
- Yufkaları üst üste koyun ve tam ortadan ikiye bölün.
- Yarım daire olan yufkaların içine fırçanın ucuyla sıvı yağ gezdirin.
- Yufkanın düz kısmına ince şerit haline harcınızı yerleştirip yuvarlayın ve yufkayı içe doğru kıvırın.
- Yağladığınız tepsinin ortasına yerleştirin.Daha sonra ki yufkaları da tepsinin ortasına koyduğunuz yufkanın etrafına sararak tepsiyi doldurun.
- Çırpttığınız yumurtayı fırçayla böreğin üzerine sürün.Arzu ederseniz çörek otu serpebilirsiniz.
- Daha önceden 170 derecelik ısıttığınız fırında 30-40 dk.üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder