22 Aralık 2013 Pazar

KIYMALI PİDE 
4 - 5 KİŞİLİK

Malzemeler :

Hamur için ;

  • 2,5 su bardağı un
  • Su bardağının 2 parmak kadar altında su
  • Tuz 
  • Hamur mayalı olsun isterseniz yarım paket maya
İç Harcı için ;
  • 200 gr. kıyma
  • 3 adet domates
  • 3adet yeşil biber
  • Yarım soğan
  • Karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ
  • Yumurta
Yapılışı :
  • Unu eleyerek derin bir kapa dökün.
  • Yarım çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  • Azar azar unun içine su katarak yoğurmaya başlayın.Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. ( mayayı burada ekleyebilirsiniz ).
  • Üzerine nemli bez koyun ve 30 dk. dinlendirin.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Küp doğradığınız soğanları ekleyin,kavurun.
  • Ardından çekirdeklerini çıkardığınız biberleri yarım ay şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin.
  • Kabuklarını soyup küp küp kestiğiniz domatesleri de ekleyin ve ara ara karıştırın.
  • Ardından istediğiniz acılıkta olması için baharatları ve tuzu ekleyin.Soğumaya bırakın.
  • Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğü kadar koparın ve unlanmış tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına açın.
  • Açtığınız hamurun içine sıralı şekilde arcı koyun ve hamurun uçlarını birleştirerek kapatın.
  • Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp tepsiye dizin.
  • 190 d. önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. Pidelerin üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder