Malzemeler :
- 2 adet tavuk göğüsü
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 kase doğranmış mantar
- 1 adet kabak
- 1 tam sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon,kuru nane,kekik.
Yapılışı :
- Orta ateşte yaktığınız ocağa 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulmuş tavanızı yerleştirin.
- Kibrit kutusunun yarısı kadar tavuk etlerini doğrayın ve ardından tavaya atın.Ara ara karıştırın.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Soğanları piyaz usulü doğrayın. ( uzun uzun - yarım ay şeklinde)
- Biberleri ve soyulmuş kabağı küp küp doğrayın.
- Mantarları ise ister küp isterseniz de boyuna kesin.
- Sarımsağı bıçak ile olduğunca küçük kesin.
- Etler,suyunu çektikten sonra 2-3 dk. renklenmesi için yağda ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ardından soğanları ekleyin.
- 2 dk. sonra mantarları ekleyerek bu şekilde 5 dk. kadar kavurun..
- Geri kalan tüm malzemeleri de tavaya katın.Baharatları istediğiniz oranda koyabilirsiniz yalnız kekik ve kimyonu çay kaşığı ucunu geçmesin ; yemek ağır olur.
- İstediğiniz dirilikte piştikten sonra defne yaprağını sotenin içinden çıkarın.
Afiyet olsun.
Sebzeleri mümkün olduğunca iyi kavurmaya özen gösterin. Lezzetine şaşıracaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder