19 Aralık 2013 Perşembe

TAVUK SOTE    4 - 5 KİŞİLİK

Malzemeler :
  • 2 adet tavuk göğüsü
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kase doğranmış mantar
  • 1 adet kabak
  • 1 tam sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon,kuru nane,kekik.
Yapılışı :
  • Orta ateşte yaktığınız ocağa 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulmuş tavanızı yerleştirin.
  • Kibrit kutusunun yarısı kadar tavuk etlerini doğrayın ve ardından tavaya atın.Ara ara karıştırın.
  • Etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Soğanları piyaz usulü doğrayın. ( uzun uzun - yarım ay şeklinde)
  • Biberleri ve soyulmuş kabağı  küp küp doğrayın.
  • Mantarları ise ister küp isterseniz de boyuna kesin.
  • Sarımsağı bıçak ile olduğunca küçük kesin.
  • Etler,suyunu çektikten sonra 2-3 dk. renklenmesi için yağda ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ardından soğanları ekleyin.
  • 2 dk. sonra mantarları ekleyerek bu şekilde 5 dk. kadar kavurun..
  • Geri kalan tüm malzemeleri de tavaya katın.Baharatları istediğiniz oranda koyabilirsiniz yalnız kekik ve kimyonu çay kaşığı ucunu geçmesin ; yemek ağır olur.
  • İstediğiniz dirilikte piştikten sonra defne yaprağını sotenin içinden çıkarın.
Afiyet olsun.

Sebzeleri mümkün olduğunca iyi kavurmaya özen gösterin.  Lezzetine şaşıracaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder